Košutnjak film

Producentska kuća Košutnjak Film počela je sa radom u septembru 2005. godine kao preduzeće za proizvodnju filma i TV programa koje bi oko sebe okupilo darovite i visokokreativne filmske i TV poslenike.

Košutnjak film preseljen na novu adresu  u ul.Kneza Višeslava  br.88 (u krugu filmskog centra Avale filma ). Direktor producentske kuće „Košutnjak film-a“ je Janković Zoran.

Zgrada Košutnjakfilma

U protekle dve godine angažovanjem Siniše Pavića, Milovana Vitezovića, Zdravka Šotre, Mihaila Vukobratovića i velikog broja autora i filmskih saradnika koji rade na realizaciji televizijskih serija „Bela lađa“ i „Ono naše što nekad bejaše“ kao i dokumentrano – igranog serijala „Dva srpska veka“, počinje da se ostvaruje ideja i opravdanost o nastanku ove filmske kuće.

Dokumentarno igrani film „Gde cveta limun žut“ je prvi projekat Košutnjak filma a spisak ostalih projekata dat je u ovom tekstu.

Šešir profesora VujićaŠešir profesora Koste Vujića

Iako je od početka pisan kao roman, Šešir profesora Vujića je svoje javno predstavljanje imao kao televizijska drama koja je prvi put prikazana 24.februara 1972. godine i od tada je šest puta reprizirana kao najgledanija TV drama Televizije Beograd. Uvrštena je u Antologiju televizijske drame (1974 godine).

Ranjeni oraoRanjeni orao

Završilo se snimanje serije Ranjeni orao. Sa emitovanjem se kreće 22. decembra svakog dana od ponedeljka do četvrtka na prvom programu RTS-a u premijernom terminu od 20:00.

 

Cvat lipe na BalkanuCvat lipe na Balkanu

Dokumentarno igrani film „Gde cveta limun žut“ je prvi projekat Košutnjak filma.

 

Gde cveta limun žutGde cveta limun žut

Krajem 1915. godine, u drugoj polovini Prvog Svetskog rata, početog napada Austrougarske carevine na malu Kraljevinu Srbiju, srpski narod, vojska i država našli su se u najvećim iskušenjima u ukupnoj svojoj istoriji.

 

Nepobedivo srceNepobedivo srce

Serija Nepobedivo srce zajedno sa Ranjenim orlom i Grehom njene majke čini svojevrsnu trilogiju nastalu po romanima poznate srpske spisateljice Milice Jakovljević, Mir – Jam. Po motivima njenog romana, scenario je napisao Zdravko Šotra.

 

Kraljevina SrbijaKraljevina Srbija

Ovo ostvarenje obuhvata period od ubistva Kneza Mihaila do Prvog svetskog rata, a narator je, kao i u prethodna dva (”Kneževina Srbija“ i „Gde cveta limun žut“) Dragan Nikolić.

 

Moj rodajk sa selaMoj rođak sa sela

U izvršnoj produkciji “KOŠUTNJAK FILMA” iz Beograda, Radio Televizija Srbije otpočela je, 09. juna 2010. godine, snimanje drugog cuklusa serije ’’MOJ ROĐAK SA SELA’’ (novih 14 epizoda po 50 min) prema scenariju Radoslava Pavlovića, u režiji Marka Marinkovića.

Knezevina SrbijaKneževina Srbija

Radnja filma „Srbija po svojoj hrabrosti – Kneževina Srbija“ smeštena je u prvih sedam decenija XIX veka, u kojima se stvarala i učvršćavala država, a time i istorijska sudbina.

 

Zarkovo prica koja trajeŽarkovo, priča koja traje

Sala bioskopa „Šumadija” na Banovom brdu bila je mala da, u utorak uveče, primi bar polovinu onih koji su, otkako se pre šest meseci pročulo da se snima film o Žarkovu, sa nestrpenjem iščekivali dan svečane premijere.

Greh njene majkeGreh njene majke

Ako je Ranjeni orao najpoznatije delo Mir Jam, onda je roman „GREH NJENE MAJKE“ na neki način, najintrigantniji, i kao takav se sam preporučio za Tv adaptaciju.

 

Ono naše štonekad bejašeOno naše što nekad bejaše

„Ono naše što nekad bejaše“ je serija od pet epizoda, za koju je scenario, po motivima pripovedaka Stevana Sremca, napisao Siniša Pavić, uspešno je emitovana u 2007 godini na RTS-u.

 

Bela ladjaBela ladja

Počelo je snimanje trećeg ciklusa serije “Bela lađa”.Emitovanje prvog ciklusa serije „Bela lađa“ rađene prema scenariju Siniše Pavića, a u režiji Mihaila Vukobratovića, završeno je 27. maja, posle pet i po meseci prikazivanja u udarnom nedeljnom večernjem terminu RTS

Preuzeto sa sajta WWW.kosutnjakfilm.rs

 

Comments are closed.