Mišić Andrej – student Fakulteta primenjenih umetnosti i muzičar – perkusionista

Andrej Misic 2Rođen 10.7.1988. u Beogradu. Osnovnu školu ”Ljuba Nenadović” u Žarkovu završava sa počasnom Vukovom diplomom. Od malena je pokazivao afinitet prema umetnosti. Uz veliku podršku svojih roditelja, Mišić Miodraga-Mileta i Manuele, paralelno sa osnovnom upisuje i završava nižu muzičku školu ”Vatroslav Lisinski”- odsek udaraljki. Uspešno upisuje Školu za dizajn, odsek industrijskog dizajna i enterijera, a po zavrsetku biva nagrađen priznanjem đaka generacije  2007. godine. Paralelno upisuje i završava srednju muzičku školu ”Stanković”, odsek udaraljki. Upisuje Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek unutrašnje arhitekture, na kojem trenutno završava poslednji semestar i konkuriše za dalje usavršavanje u inostranstvu.

Muzička i dizajnerska karijera međusobno su podsticale i inspirisale jedna drugu. Sa bendom Nightfall osvaja Zaječarsku gitarijadu 2007. Sa bendom Hetera nastupa na značajnim festivalim i  koncertima u zemlji i inostranstvu. Član je prve postave od osnivanja Stankovic Perccussion Ensemble/a. Trenutno svira i sarađuje sa bendom Dragoljuba Đuričića, kao i mnogim drugim domaćim muzičarima.

Sa akcentom na dizajnersku karijeru, učestvuje na aktuelnim konkursima. Svoje idejno rešenje poslovnog prostora Jugocentar na Novom Beogradu prikazao je na izložbi ”Prostori Novog Beograda”, 2008. godine. Prolaskom na konkursu SIEPA, izrađuje prototip stola na rasklapanje u saradnji sa fabrikom nameštaja Kolarević, koji izlaže na internacionalnom sajmu u Milanu 2011.godine, kao član Creative Space Serbia / Young Serbian Designers. Godine 2012. uspostavlja saradnju sa arhitektonskim studio A3 architects iz Beogrda i sarađuje na nizu domacih i inostranih projekata.

Comments are closed.