Banjalić B. Borivoje

Rodjen je 1942. godine u porodici Banjalić Bratislava i Anke rodjene Spasenović pa je po majci unuk Borivoja, praunuk Branislava, čukununuk Dimitrija i bela pčela Trifuna Spasenovog.
Kao diplomirani inženjer mašinstva radio je u JAT-u, gde je tokom rada zavšio nekoliko kurseva za proizvodnju avionskih uredjaja, a medju njima je najvažniji kod „Westinghous Electric Corporation” čiji je sertifikat za popravku uredjaja na avionu DC-10, Borivoje dobio 9.oktobra 1970. godine. Kopija sertifikata prikazana u delu ove knjige Rodoslova A.G. 3.2. Borivoja Spasenović i Kate rodjene Joksimović. U tom delu ovog Rodoslova prikazan je i Borivojev sertifikat za servisiranje aviona B-707 i B-747.
U JAT-u je bio stariji instruktor u školskom centru za obuku pilota, inženjera i avio mehaničara.
Posle političkih lomova 1974. g. u tadašnjoj Jugoslaviji zaposlio se u preduzeću „Termoelektro” gde je bio upravnik gradilišta na izgradnji termoelektrane „Kolubara” i „Veliki Crljeni”. Od 1987. g. do penzionisanja 2007. g. bio je komercijalni direktor firme koja je izvodila radove u zemljama Severne Afrike, Bliskog istoka, Evrope i Rusije.
Igrao je fudbal za FK „Žarkovo” u vreme zlatnog perioda ovog kluba od 1960. do 1965. godine. Prema pisanju lista „Politika”, čiji deo od 6. oktobra 1961.g. pod naslovom „Treći put u finalu”.

Comments are closed.