Spasenović S. Ljiljana – lekar dečiji psihijatar

Rođena je 1945. godine od oca Spasoja Spasenović i majke Ljubinke rodjene Čedić, unuka Miloša, praunuka Simeona i čukununuka Mite.
Osnovnu školu je završila u Žarkovu, a gimnaziju i Medicinski fakultet u Beogradu. Kao đak generacije opštine Čukarica 1960. godine bila je za 25.maj – Dan mladosti u Belom dvoru na prijemu kod Josipa Broza – Tita sa najboljim učenicima iz cele Jugoslavije.
Svoju dugogodišnju lekarsku praksu – specijaliste neonatologije, provela je radeći u bolnici u Somboru. Bila je dugogodišnji načelnik pedijatrijskog odeljenja u bolnici u Somboru radeći zajedno sa suprugom doktorom medicinskih nauka, poznatim i priznatim srpskim urologom Smiljanić Dr Vojislavom.
Majka je dvoje dece, koja su prateći uspešne stope roditelja, takođe završila medicinski fakultet. Sin Igor je specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije i radi u bolnici u Somboru. Ćerka Ivana je završila dečju psihijatriju i radi u bolnici u Sremskoj Mitrovici zajedno sa suprugom Šojić Dr Draganom koji je specijalista patolog.

Comments are closed.