Ivan B. Šmigić – rukometaš

Ivan je rodjen 1974. godine u porodici Šmigić Bogosava i Mileve rodjene Spasenović, unuk Save Spasenović i Živke rodjene Mišić, praunuk Ilije Spasenović i Anice rodjene Nastić, čukununuk Borivoja i Mileve, i bela pčela Blagoja Duradjevog.
Sportski duh i talenat nasledio je od oca Bogosava, pa je počeo kao otac da se bavi fudbalom u FK „Žarkovo”, ali je pronašao sebe u rukometu i postao vrhunski rukometaš. Kao Zvezdino „dete” igrao je u rukometnom klubu Crvena zvezda i osvojio 1998. godine, srebrnu medalju kao juniorski reprezentativac Srbije na Evropskom prvenstvu u Austriji. Na prvoj slici, Ivan je u sredini izmedju mladih navijača i svog juniorskog klupskog druga.
Svoju profesionalnu internacionalnu karijeru počeo je u rukometnom klubu Lavovski u Španskoj Asobal ligi koja je najača liga sveta. Zatim je igrao u Makedoniji za rukometni klub Vardar, pa u kupu Evropskih šampiona za Metalurg koji je medju osam najboljih klubova na svetu. Na drugoj slici Ivan je u plavom dresu u gol poziciji.

Comments are closed.