Vlajić Miodrag – Mile Džoja – fudbaler

Oženivši se sa Julkom Spasenović – ćerkom Živorada i Jelene Spasenović uneo je svoj fudbalski talenat u porodicu Spasenović i stekao pravo da mu u ovom Rodoslovu posvetim sledeće redove.
Jedan je od najvećih žarkovačkih talenata koga je beogradski fudbal upamtio pod nadimkom Mile Džoja.
Medju fudbalskim „boemima” ostavio je vidljiv trag tokom bogate igračke karijere ne samo u Žarkovu nego i u drugim klubovima u kojima je igrao tokom dve decenije fudbalskog „staža”.
Vlajić je počeo da igra u pionirskom timu 1961.g. koji je oformio Milija Banjalić i 1964/65 u Beogradu osvojio prvo mesto za podmladak Žarkova.
U klubu nisu imali strpljenja da čekaju da Džoja „poraste” pa su ga 1965.g. „prekomandovali ” u prvi tim kada je FK „Žarkovo” bio član Srpske lige grupa „Sever”. 1968.g. Džoja se preselio u FK „Čukarički” odakle odlazi na odsluženje vojnog roka u JNA.
Tokom jeseni 1970.g. okušao se u FK „Galenika” kod trenera Stjepana Bobeka koji je za talentovanog Žarkovca govorio „da može loptu da pojede, ali ne voli mnogo da trenira”. Naredne, 1971.g. Mile Vlajić oblači dres OFK „Beograd” sa Karaburme u vreme predsednikovanja Vladimira Cucića – Amerikanca, a njegove igre iz tog doba najbolje je opisao neprevazidjeni hroničar „malih beogradskih terena” Mića Radosavljević, često ističući da „Zvezda ima Džaju a Karaburma Vlaju”. Od sezone 1973/74 brani boje FK „Grafičar” koji 1974.g. ulazi u Drugu srpsku ligu grupa „Sever” a u zavičajni klub vraća se u sezoni 1978/79 i na kraju sezone ostavlja fudbal i potpuno se posvećuje svojoj drugoj strasti – golubovima.

Comments are closed.