Osnovna škola „Ujedinjene nacije”

OŠ ,,Ujedinjene nacije” nalazi se u naselju Cerak Vinogradi u Beogradu, Borova br. 8. Počela je sa radom 1985. godine.ujedinjene nacije

Zgrada škole je moderno arhitektonsko zdanje sa 14 učionica, 17 kabineta, kabinetom za informatiku, multimedijalnom učionicom, bibliotekom, zubnom ordinacijom, svečanom salom, fiskulturnom salom sa tribinama, sportskim terenima za košarku, rukomet, fudbal i odbojku. Škola ima 12 letnjih učionica.

Školsko dvorište koje se prostire na oko 2 hektara, čine dobro osmišljene i lepo uređene zelene površine. U poslednjih nekoliko godina zasađeno je oko dve stotine novih sadnica, a na površinama ispred učionica zasađeno je cveće.

U atrijumu škole postoji moderna botanička bašta sa preko 200 vrsta biljaka.

U školskoj godini (2006/07.) škola je imala 1414 učenika, raspoređenih u 53 odeljenja. Rad u školi odvija se u dve smene, prepodnevnoj od 8.00 do 13.10 i popodnevnoj od 14.00 do 19.10 i to tako da su u jednoj smeni učenici od 1. do 8. razreda sa parnim indeksom odeljenja, u drugoj sa neparnim, a smenjuju se nedeljno.

Škola ima produženi boravak za učenike I i II razreda. U periodu od 7.30 – 16.30 h. učenici pohađaju redovnu nastavu, rade domaće zadatke, imaju 3 obroka ( doručak, ručak i užinu) i kvalitetno provode slobodno vreme.

Tekst je preuzet sa sajta škole www.os-djordjekrstic.edu.rs

Comments are closed.