Košarkaški klub Cerak

Košarkaški klub Cerak je osnovan 1997. godine sa idejom da privuče i usmeri decu i omladinu ka bavljenju sportom, odnosno košarkom. Osnivači kluba Davor Ristović, Igor Vuksanović i Dejan Boromisa krenuli su puni entuzijazma da podučavaju dečake i devojčice prvim košarkaškim koracima i za ovih 14 godina kroz klub je prošlo preko 2000 mališana.

Trenutno u klubu trenira oko 450 malih košarkaša od 6 do 18 godina i među njima ima veliki broj talentovanih koji bi uz stručan rad u dobrim uslovima, kakav imaju u klubu, mogli bi da dosegnu neslućene visine. Pored nekoliko školi košarke u klubu uspešno funkcionišu 11 takmičarskih selekcije od mlađih pionira do omladinaca..

Sa decom radi 15 trenera koji poseduju košarkašku licencu KSS. Košarkaši treniraju u 10 različitih škola i to: OŠ „Ujedinjene Nacije“, OŠ „Đorđe Krstić“, OŠ “ Josif Pančić, OŠ “Vladimir Rolović“, OŠ “ Branko Ćopić“, OŠ „14.Oktobar“, OŠ „Ivo Andrić“, OŠ „France Prešern“, OŠ „Đura Jakšić“ i OŠ „Desanka Maksimović“.

Uspeh u takmičenju nije najvažniji, iako sve selekcije postižu zavidne rezultate u ligama KSS. Uprava kluba je od samog starta odlučila da posveti pažnju i druženju svojih košarkaša sa vršnjacima širom Evrope. Tako su mladi Ceračani proputavali od Zlatibora, Tare i ostalih delova Srbije i Crne Gore pa do Praga, Barselone, Treviza, Nice učestvujući na prestižnim turnirima i osvajajući najsjajnija odličja.

Košarkaški klub Cerak iz godine u godinu radi na stvaranju novih talenata koji bi u dogledno vreme mogli postati pravi naslednici majstora basketa Bodiroge, Divca ili Đorđevića. Pravi putokaz u tome su im naporni treninzi, učestvovanja na raznim košarkaškim turnirima širom Evrope i rad na kampovima KK Cerak. Naši mladi igrači se pored toga takmiče sa vršnjacima iz drugih Beogradskih klubova u ligama KSS gde postižu zavidne rezultate.

U sezoni 2003.-2004. juniori Ceraka su postali vicešampioni Beograda (poraženi u finalu sa pola koša od vršnjaka iz Zemuna), pioniri su istom razlikom poraženi od ekipe Drvomarket Zvezda u četvrtfinalu, dok su se kadeti zaustavili u osmini finala posle sjajnih igara u grupi gde su zauzeli drugo mesto. U sezoni 2004.-2005. u ligama KSS će nastupiti sedam selekcija (mlađi pioniri, pioniri I i II, kadeti I, II, III, juniori) koji će braniti boje omiljenog kluba.

Predstavljamo Vam selekcije kluba i igrače koji u njima nastupaju:

Selekcija 1997

Najmladja selekcija pod budnim okom trenera Gorana Jovanovića već nekoliko meseci gazi svoje prve korake u selekciji. Možemo reći da su se klinci sjajno snašli i da im igranje prvenstvenih utakmica, što je za njih velika novost, ide za sad jako dobro od ruke.

Mlada selekcija košarkaškog kluba CerakGore sleva: Jovanović Dušan, Jovanović Goran (trener), Marjanović Vojin, Popović Andrija,Popović Božidar, Nikolić Velibor, Anušic Luka, Radivojević Luka, Stefanović Aleksandar, Bojčić Djordje, Živković Miloš, Marjanović Bane, Matić Nikola, Radošević Nikola, Boris Radenković (pom. trener), dalje čuče sleva: Kokeza Viktor, Pribićević Nebojša, Joksimović Miloš, Rovčanin Marko, Živanović Marko, Novaković Luka, Stjepanović Filip, Šarić Djordje, Badrljica Dušan, Delić Aleksandar, Petrović Stefan, Cokić Stefan, Samardžiž Filip, Radanov Jovan

Tročlana uprava kluba je za jedanaest godina postojanja KK Ceraka, od malog kluba stvorila, stabilan, ,jak klub, kroz koji je prošlo i u njemu još nastupa, preko hiljadu polaznika.

Članovi uprave Davor Ristović, Igor Vuksanović i Dejan Boromisa i posle 11 godina,  sa istom željom, elanom i intenzitetom, rade na dečijem kako sportskom i duhovnom, tako i psihološkom razvoju.

Tekst je preuzet sa sajta WWW.kkcerak.rs

Comments are closed.