1) 08.06.2009.god. Kanadski glumac vozio džip na Adi i obišao Beograd – ”Žarkovo je u mom srcu”

Sloter: Žarkovo je u mom srcu

M. Čule, Ivana Kupek | 08. 06. 2009. – 07:41h | Foto: d. grubin, s. vojnović |

Groznica zvana Nik Sloter i dalje trese Srbiju! Nekadašnja zvezda serije „Tropska vrelina”, simpatični detektiv sa konjskim repom koji već danima izaziva opšte interesovanje u našoj zemlji, glumac Rob Stjuart juče je konačno posetio Žarkovo i stao pored legendarnog grafita: „Sloteru Niče, Žarkovo ti kliče”

Nik Sloter

Sloter je juče dan počeo na Adi Ciganliji. Nekoliko desetina fanova okupilo se na ulazu u Adu. Čekaju. Grupica momaka odevenih u havajske košulje, s nestrpljenjem iščekuje TV heroja iz devedesetih godina.

–         Ja sam trčao kući iz parka da bih gledao Slotera. Ma, hit! Pratićemo ga na motorima po gradu. Čovek je legenda! Čekali smo ga i na aerodromu. Ma, ludilo – kaže jedan od Sloterovih fanova.

Ubrzo potom začule su se automobilske sirene. Idu tri džipa, identična onom koji je Nik Sloter vozio u seriji. U srednjem džipu Rob Stjuart u havajaskoj košulji i s prepoznatljivim osmehom. Džipovi se parkiraju, kamere snimaju, blicevi sevaju, a sve više ljudi se skuplja oko Roba.

–         Hvala vam! I dalje sam pomalo zbunjen od svega, ali mi je fenomenalno. Ne pamtim kada sam se ovako ludo zabavljao. Ovo je ludilo – rekao je Stjuart, a potom su ga zaskočili brojni obožavaoci. Slikali su se sa njim, uzimali autogram, rukovali, grlili, ljubili u obraz…

Potom, kolona koju su činili džipovi te zakleti fanovi na motorima u havajskim košuljama i brojni automobili, uputila se ka Žarkovu i kultnom grafitu koji je nastao devedesetih. Za vreme vožnje, ulicama kojima je prolazio džip, vladao je opšti haos! Vozači iz automobila trube, otvaraju prozore da ga pozdrave, slučajni prolaznici mašu, deru se, saobraćajni policajac sa osmehom oduševljenja maše znakom „stop”.

Rob Stjuart, očigledno ne znajući šta ga čeka, iznenađeno i srećno maše iz džipa. Kolona stiže u Žarkovo. Kod grafita. I novih fanova.
– Eee, Sloteru Niče, Žarkovo ti kliče!!! – drao se jedan momak. Rob se nasmejao i mahnuo mu.

– Ja sam iz Žarkova! Čekam Nika celo jutro. Gledam sa prozora kad će da stigne. Lik je car, idem da ga izljubim – reče momak i otrča do Stjuarta.
– Evo, ovo je taj grafit – pokazuje jedan od organizatora Stjuartu.
– Dajte mi nešto da se potpišem – kaže Rob. U tom trenutku, čula se vriska i skandiranje: „Sloteru Niče, Žarkovo ti kliče!”

Nekadašnja zvezda serije „Tropska vrelina” potpisala se pored grafita, a potom mu je prišao jedan momak i poklonio mu majicu na kojoj sa jedne strane piše Srbija, a sa druge slogan legendarnog grafita. Da stvar bude još zanimljivija, posle nekoliko minuta prišao mu je stariji čovek iz opštine Žarkovo koji je u ruci nosio plaketu na kojoj je pisalo, verovali ili ne, „Nik Sloter, počasni stanovnik Žarkova”.Sloter i Života

Glumac je sa oduševljenjem prihvatio plaketu, a potom se obratio prisutnima.
– Jaoj… ja više ne znam šta da kažem. Stvarno ste svi divni. Ja želim da u znak zahvalnosti zasadim drvo u Žarkovu. Ovde pored grafita, da ostavim nešto što će nadam se zauvek trajati u vašoj zemlji. Hvala još jednom! – viknuo je Stjuart i dodao da Žarkovo ima posebno mesto u njegovom srcu.

Fanovi su ga zamolili da uđe u prepoznatljiv džip kako bi se slikali sa njim. Nakon slikanja, vesela kolona se uputila ka zgradi „Pinka”, gde je Sloter gostovao u „Piramidi”, a veče se završilo žurkom.

Sloter

SLOTER SA PLAKETOM POČASNOG GRADJANINA žARKOVA

Comments are closed.