1) 04.04.2011.god. Izgoreo starac

A. K. | 04. april 2011.god. 21:55 | Večernje novosti

 

U garaži adaptiranoj u stan, u Prištinskoj ulici u Žarkovu, Lazar Lazović (88) ugušio se zbog požara koji je izazvala stara grejalica ili cigareta.

POŽAR koji je izazvala cigareta ili pad stare grejalice, kao i gušenje od ugljen-dioksida najverovatniji su razlog zašto je Lazar Lazović (88) u ponedeljak izgubio život u garaži u Prištinskoj ulici u Žarkovu.

Nesrećnom starcu se najverovatnije prevrnula grejalica, a kada se zapalio tepih on je pokušao da je podigne. Ima opekotine na rukama i desnom delu tela, a sedeći položaj u kojem je zatečen govori da je pre požara bio budan.

– Sinoć, nešto pre ponoći, video sam da je uključeno svetlo i obišao sam ga ne znajući da je poslednji put – kaže Rajko Lazović, Lazarov srednji sin. – Do pre nekoliko godina živeo je u potkrovlju, ali su ga stepenice ograničavale da se kreće, pa je sa starijim bratom zamenuo prostor i uselio se u garažu koja je u nivou ulice. Kada je počelo lepo vreme izlazio je do ćoška, išao do prodavnice i, uprkos godinama, pomislili smo da je ponovo vitalan. Nažalost, desila se ova tragedija i to baš danas, na moj rođendan! zapalio-se-u-garazi

Sin kaže da svi znaju, iako je otac krio, da je dosta pušio, pa je otvorena i mogućnost da je zadremao sa upaljenom cigaretom. Obdukcija, koja je zakazana za utorak, i istraga će pokazati šta je uzrok požara. Niko, međutim, ne sumnja da je reč o nesrećnom slučaju.

Beogradski penzioner je već tri-četiri godine živeo u garaži, koja je kompletno bila opremljena za život, a pružala je prednost Lazoviću da se lakše kreće. U, dakle, malom stanu nalaze se krevet, fotelja, televizor, polica puna knjiga i ikona Svetog Save. Lazar je bio finansijski direktor „Autokomada“ i još nekoliko preduzeća. Imao je trojicu sinova, svi su živeli u Prištinskoj ulici i redovno ga obilazili.

POŽAR I SMRT POŽAR, koji je izbio oko sedam časova, Vatrogasna brigada Beograd brzo je ugasila. Nada Macura iz Hitne pomoći rekla je da je lekarska ekipa mogla samo da konstatuje smrt.

 


Preuzeto sa sajta www.novosti.rs

Comments are closed.