12) 21.07.2012. god. „Neka Petra Cvijić skupi hrabrost i dođe da popijemo kafu“

Evo sedam meseci je prošlo od kako sam sama, od kako nema mog Slobodana. Otišao je tog dana da plati račune i više se nikad nije vratio. Nikoga ne osuđujem, ali neka Petra skupi hrabrosti i dođe da popijemo kafu. Za mog muža – kroz suze priča za „Blic” Vasiljka, supruga Slobodana Bajića koga je voditeljka RTS Petra Cvijić udarila 9. januara automobilom na pešačkom prelazu u Žarkovu, nakon čega je preminuo.

Blic: "Neka Petra Cvijić skupi hrabrost i dođe da popijemo kafu"

– Teško mi je, znam da nije ni njoj lako, ali mora da bude svesna šta je učinila. Ne znam da li ćemo tražiti odštetu, ja nisam za to. Ne znam da li bilo koje pare mogu da nadoknade mog Slobodana – priča Vasiljka.

U stanu i dalje čuva slike nastradalog supruga Slobodana. Kaže, koliko god vremena da prođe, nikada ga neće zaboraviti.

– Sva ova ročišta i suđenja što traju i ponavljaju se meni stvaraju samo novi bol i muku. Zaista mi je mnogo teško. Nema mog Slobodana s kojim sam ceo život provela. Imam ja sina i dva unuka, ali mi fali muž. Stalno razmišljam da li je morao da dođe taj dan i da se baš zadesi na tom pešačkom prelazu. To je sudbina, od nje se ne može pobeći – kaže Vasiljka.

Voditeljka: i dalje mi je teško

– Teško mi je i dalje. Razumite me. Znate već da ne dajem izjave. Molim vas po ko zna koji put da me ne uznemiravate – kratko je izjavila Petra Cvijić.

Supruga Slobodana Bajića kaže da je očekivala da će kod nje doći Petra Cvijić.

– Ja nisam na nju ljuta, znam da ništa nije namerno uradila. To je saobraćaj, svašta se dešava. Ali kao čovek, trebalo bi da dođe kod mene. Da popijemo kafu.

Da skupi hrabrost i da se pogledamo u oči. Primila bih je kao moje dete. Neće meni biti lakše, neće mi to ublažiti bol, ali bi mi skinula neki teret sa srca.

Samo da je čujem, da mi kaže šta se zaista dogodilo. Pred sudom se svašta priča, ovako, neka meni kaže kako je nastradao moj muž, koje su mu poslednje reči – počinje da plače Vasiljka.

Ona dodaje da sve oko suđenja i tužbe protiv voditeljke radi porodični advokat.

– Iskreno da kažem, ja nisam za to da ga prodajem. Njegov život ne vredi nikakve novce, niti postoje pare koje bi mogle meni da ga vrate. Ali, kako odluče moja deca i advokati. Ja u to neću da se mešam. Ali sigurno neću da se sramotim pred ljudima za novac. Volela bih da Petra kaže kolika bi ta odšteta trebalo da bude. Meni pare niti trebaju niti me zanimaju. Stara sam i jedva pokretna, a Slobodanova smrt me je potpuno dotukla. Ne znam kako ću preživeti da se pojavim na suđenju ako budem morala – kaže Vasiljka Bajić.

Veštaci rekli svoje

Veštak saobraćajne struke dr Stojan Stojanović je u svom veštačenju od 20. juna dao tri moguće varijante kako je došlo do udesa u kome je poznata voditeljka RTS Petra Cvijić kolima udarila Slobodana Bajića i za sve tri je zajedničko da se udes desio na pešačkom prelazu. Petra Cvijić je u martu na saslušanju navela da je Bajić došao iza autobusa, koji je dolazio sa suprotne strane i da ga zato nije videla. Petri Cvijić preti kazna od jedne do osam godina zatvora.


Objavljeno na sajtu blic.rs

Comments are closed.