09) 18.04.2012. god. Petra Cvijić poslom leči depresiju

Posle tromesečne izolovanosti iz javnog života i odsustva s malog ekrana, Petra Cvijić, voditeljka informativnog programa Radio-televizije Srbije, vratila se na posao.

Voditeljka informativnog programa RTS-a Petra Cvijić (33), koja se pre tri meseca povukla iz javnosti nakon što je usmrtila pešaka, vratila se na RTS.

Nakon saobraćajne nesreće koju je voditeljka izazvala 9. januara u naselju Žarkovo, kada je na pešačkom prelazu usmrtila penzionera Slobodana Bajića (73), Cvijićeva je rešila da zbog depresije u koju je pala napusti posao.

– Sada je, na nagovor svojih najbližih, rešila da se vrati na televiziju, a ima i podršku svih kolega sa RTS. Zasad neće voditi Vesti, već će raditi kao dežurni novinar – izjavio je medijima njen bliski saradnik.

On je dodao da je Petra zabrinuta za ishod suđenja na kom se utvrđuje stepen njene krivice, zbog čega je često viđaju ispred zgrade televizije s paklom cigareta.

Dok traje sudski proces, Cvijićeva izbegava da daje izjave za novine, a nije joj strano i skrivanje od javnosti.

Petra Cvijić  je na saslušanju kod istražnog sudije Prvog osnovnog suda u Beogradu navela da je Slobodan Bajić (73) nije nalazio na pešačkom prelazu, kada ga je udarila svojim automobilom.

Nesreća se dogodil 9. januara ove godine u Vodovodskoj ulici u beogradskom naselju Žarkovo. Prema iskazima očevidaca, navodima policije, koje poznata voditeljka RTSnije negirala na salušanju u policiji Bajić se nalazio na pešačkom prelazu u trenutku kada ga je udarila automobilom.

Cvijićeva se tereti za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja za koje zakon predviđa kaznu od dve do 12 godina zatvora.

Prema navodima iz zahteva za sprovođenje istrage koje podiglo Prvo osnovno tužilaštvo, ona je 9. januara, oko 16.40, dok je vozila iz Vodovodske prema Trgovačkoj ulici brzinom većom od propisane izazvala saobraćajni udes u kojem je nastradao Bajić.

Tužilaštvo tvrdi da je pešaka udarila svojim automobilom „opel korsom“ beogradskih registarskih tablica, dok je Bajić pokušavao da pređe ulicu preko pešačkog prelaza.

Izvor informacije: Dnevne novine Kurir i Blic.

Comments are closed.