10) 17.05 2012. god. Одржана промоција књиге „Историја Жаркова“

Promocija_knjige_o_Zarkovu_naslovnaПромоција књиге „Историја Жаркова“, аутора Јована Љ. Савковића, одржана је у среду, 16. маја 2012. године у Галерији „73″.

У галеријском изложбеном простору, пред мноштвом званица о књизи и њеном аутору говорили су рецензент књиге Милан Симић, аутор Јован Љ. Савковић и у име издавача присутнима се обратио председник ГО Чукарица Милан Тлачинац.

Јован Љ. Савковић је присутнима описујући сам настанак књиге говорио о почетној идеји за стварање дела ове врсте, проблемима који су га пратили током настанка, као и самој финализацији. Такође искористио је прилику да се захвали ГО Чукарица и председнику Милану Тлачинцу на подршци приликом издавања књиге.

Promocija_knjige_o_Zarkovu_01Председник Тлачинац говорећи о аутору и самом делу се осврнуо на делове књиге у којима се говори настанку и стварању села Жаркова, људима и догађајима који су формирали насеље и потреби нашег друштва да се сви усмени трагови који постоје ставе на папир и сачувају за генерације које долазе након нас.

Такође је присутне обавестио да ово није једина књига која се бави историјом Чукарице, већ да постоји читав низ већ издатих дела, а да је спремно за штампу још неколико књига од којих ће неке бити посебно интересантне житељима Жаркова, јер ће кроз њих моћи да се информишу о стварању Жаркова и историји својих породица.

 

Comments are closed.