Janković Radoslav

U ovoj prezentaciji biće samo nabrojana dela Janković Radoslava koja se mogu nabaviti preko različitih knjižara i distributera kao što je www.dobra-knjiga.com sa čijeg sajta su uzeti komentari za knjige iz oblasti poljoprivrede

Rodjen je 1950. godine u Žarkovu gde je završio osnovnu školu, a zatim gimnaziju u Beogradu i Višu pedagošku školu grupa fizika-hemija u Beogradu. Uz rad u osnovnim školama Beograda doškolovavao se i diplomirao na Fizičkom fakutetu (ranije Prirodno – matematički fakultet) na gruri fizika i osnovi tehnike u Beogradu.

Radi kao profesor fizike u OŠ ,,Jovan Sterija Popović” Novi Beograd. Svoj pedagoški rad obogatio je konstruisanjem, patentiranjem i proizvodnjom univerzalnog nastavnog sredstva nazvanaog ,,Strma ravan ili radni sto na školskoj tabli” za šta je dobio zlatnu medalju pronalazača na medjunarodnoj smotri 2000. godine. u Beogradu.

Uputstvo nastavnicima za korišćenje ovog nastavnog sredstva štampao je 1998. godine pod naslovom ,,Demonstracije i ogledi sa strmom ravni ili radnim stolom na školskoj tabli“.

U avgustu 2013 godine izdao je knjigu „Rodoslov porodica Janković iz Žarkova”, Recenzent ove knjige je poznati srpski pisac, aforističar i scenarista profesor Milovan Vitezović. 03.09.2013.god. održana je promocija knjige „Rodoslov porodica Janković iz Žarkova” o čemu je napisana reportaža na ovom sajtu koja se nalazi na strani ARHIVA 2013. god.

Malo iz hobija a više da bi pomogao roditeljima radio je počev od dečačkih dana u porodičnom vinogradu i voćnjaku pa je stečena znanja iz mnogih knjiga i iz prakse opisao u knjizi-priručniku ,,Podizanje, nega i zaštita voćnjaka“ koju je izdao 1999.godine, a 2008. godine izdao je knjigu-priručnik ,,Podizanje, nega i zaštita vinograda sa proizvodnjom vina“. Kao saradnik Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu ove knjige distribuira preko skriptarnice fakulteta i knjižara u Beogradu a takodje se mogu nabaviti preko internet knjižara www.dobra-knjiga.com i www.korisnaknjiga.com